viernes, 2 de junio de 2017

La Ilíada - Homer, Adaptació de Jesús Cortés

La Ilíada


La Ilíada és un llibre escrit per Homer. No es coneix molt sobre la vida de l’autor però sabem que va viure en el segle VIII a.C. i en temps de la guerra de Troia. Tampoc és conegut on va viure però coneguem dos de les seues obres més importants, La Ilíada i La Odissea.  Aquesta adaptació de Jesús Cortés, escriptor valencià de narrativa juvenil destaquem el seu premi de narrativa a la Vila de l’Eliana en 1992. Com altres títols molt coneguts per les seues històries de misteri i aventura està L’ull de la mòmia o Delinqüents. També va publicar a l’Algar Editorial l’adaptació del clàssic grec La Odissea.

Aquesta adaptació fa una introducció informant al lector dels antecedents de la història que van a llegir. Es conta en el viatge a Grècia, Paris va seduir a Helena, esposa de Menelao el rei d’Esparta i que anaren a Troia. Així doncs, el relat comença amb la ira d’Aquiles per el abandono i ascidi a Troia i va contant tots els menyspreus i enfrontaments fins que amb molts accions heroiques la victòria dels troians estava pràcticament guanyada.  Amb la còlera i ira d’Aquiles, mostrada per tots els seus enfrontaments amb Agamenon, podem treballar moltes coses i extraure idees didàctiques com les que comentarem a continuació.


Extraure dels personatges les seues accions heroiques i traslladar-les al món real on els alumnes puguen pensar quin seria el heroi actual, què faria i si coneixen o hi en tenen algun referent. També es pot treballar el llibre mitjançant representacions a pel·lícules o dibuixos com Es Simpsons. Tenint en compte que és un llibre per a partir de 5é d’E.P, aquestes relacions es poden utilitzar molt bé i treballar les diferències que hi troben a la història dels diferents mitjans on l’han conegut.  Concloent, crec que iniciar als alumnes amb adaptacions als clàssics de la literatura i fent aquesta interessant i atractiva és una molt bona manera de començar amb lectures més difícils de llegir i amb més transfons. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario