viernes, 2 de junio de 2017

Vídeo ressenya, "El rei panxut redola i el rei primal s'envola" de Enric Lluch

"El rei panxut redola i el rei primal s'envola"


El llibre “El rei panxul redola i el rei primal s’envola”  de Enric Lluch i Girbés, és una de les obres per les que l’autor ha sigut guardonat pel Premi Samaruc i el Premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. Enric Lluch és membre de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Dins de les més de quaranta títols que té publicats per a literatura Infantil i Juvenil destaquem: “Jo Tirant, tu Carmesina”, “Siberius Flautus” o “Lletres fan fugina”. 

La història de llibre va al voltant de dos reis de dues poblacions diferents, aquestes sense regina ni descendents, però ambdós són molt estrafolaris i tenen seriosos problemes a causa del seu físic. Els dos reis intenten pujar a una muntanya però els prejudicis del seu físic i la inseguretat que hi tenen fan que finalment no siguen capaços de fer-ho més que junts. Estaran disposats a superar qualsevol dificultat per arribar a dalt de la muntanya i aconseguir la pedra màgica.

Per part de les marques més importants que podem treballar amb els alumnes a l’aula, la més important es la de l’esforç i treballs individual per aconseguir el que volem. També dóna peu a parlar sobre la desconfiança en si mateixos (els reis), per tant es pot extraure una molt bona reflexió i treball de les emocions, de com creient en ells mateixos poden aconseguir les coses més fàcilment, però sobre tot treballant i col·laborant amb el demés. I finalment, també com proposta didàctica es podria tractar mitjançant els problemes de cadascú dels reis, el primal i el panxut, per separat, tota la sèrie de avantatges d’estar sa i mantenir-se en forma i tots els perills de mantindre’s primal com el rei i no dur una bona dieta i no fer res d’exercici. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario