domingo, 4 de junio de 2017

P20 Ressenya escrita d'un llibre segons criteris. "Harry Potter i la pedra filosofal"



Resultado de imagen de harry potter i la pedra filosofal


La novel·la de la qual anem a parlar a continuació es “Harry Potter i la pedra filosofal”, el primer llibre de la saga juvenil més famosa dels últims anys. Aquesta obra anglesa va ser escrita per la mundialment coneguda J.K. Rowling en 1997, qui va rebre nombrosos premis gràcies a aquest llibre i als altres 6 que completen la seua col·lecció.

Harry Potter i la pedra filosofal” conta la història en tercera persona d'un xiquet orfe, Harry, els pares del qual van morir en mans del bruixot més poderós de tots els temps, Lord Voldemort. Misteriosament, ell va sobreviure al atac contra els seus pares encara que era un bebè, i l’únic indici d’aquella nit va ser una cicatriu que li va quedar al front, de manera que ell és fa famós al món dels bruixos sense saber-ho. Harry va créixer casa dels seus oncles, que el tractaven molt malament, li amagaven la veritat de la mort dels seus pares i el van criar com a un muggle (una persona sense poders màgics).

Harry no es va assabentar del seu passat fins que va complir 11 anys i li va arribar una carta desconeguda explicant-li que era un bruixot i que havia sigut acceptat a l’escola de bruixeria de Hogwarts. Allí coneix amics com ell, aprèn màgia i s'enfronta a moltíssimes aventures que l'acaben portant a una lluita final amb Voldemort, el qual intenta enganyar-lo per tal d’aconseguir la immortalitat a través de la pedra filosofal.

Personalment opine què és un gran llibre per a que llegiren els xiquets de primària principalment perquè té gran qualitat literària, és un llibre de fantasia i perquè poden anar llegint a col·lecció a mesura que ells creixen. Una de les raons principal que fan d’aquest llibre una bona opció per a xiquets que comencen a llegir obres més complexes, amés de dels éssers fantàstics, objectes màgics, encanteris, malediccions, personatges i professors del món màgic, són els personatges, els quals estàn molt be definits i és molt fàcil que els xiquets s’identifiquen amb ells. No obstant això, depenent de l’edat dels alumnes, la gran quantitat de personatges pot suposar al mateix temps un problema per als xiquets si no estàn acostumats a l’estil de la novel·la, motiu pel qual crec que aquest llibre és ideal per a xiquets a partir de 9 o 10 anys (segon cicle de primària).

Al llarg del llibre podrem trobar diferents temes i valors com la amistat, el valor de la família, la lleialtat etc; però crec que un aspecte molt important i que passa un tant desapercebut és l’assetjament que pateix Harry per part de la seua família perquè no és un xiquet com els altres, i al llarg del llibre observem que precisament les qualitats diferents que té Harry són les que el fan especial i estimat pels seus amics. Considere que aquest és un aspecte molt important per a ensenyar als xiquets: que no se avergonyeixen per les seues diferències sinó que les valoren i aprenguem que la diversitat és bona i és el que ens fa especials.



En definitiva, independentment de que aquest haja sigut un dels meus llibres preferits des de ben xicotet, en la meua opinió és una gran introducció al gènere de la novel·la i a un tipus de llibres més adults per als xiquets. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario